Make your own free website on Tripod.com

Поштовани

Користим прилику да Вам се представим, као појединац и као власник атељеа који се бави комплетним рестаураторско - конзерваторским третманом намештаја, почев од столарске обраде, полирања, тапацирања, позлате, па до израде комплетних реплика по узору на оригиналне комаде. Израда реплика је комплетно ручне обраде.

Као појединац, дипломирао сам на Факултету примењених уметности 1989. године, у Београду, и то на катедри за конструкцију и дизајн намештаја. После дипломског, завршио сам и конзервацију дрвета и конзервацију метала у Народном музеју у Београду, а одмах после тога почињем да радим у Музеју примењених уметности у Београду, а од 1998. године сам на Факултету са сталним запослењем у звању Доцента, на катедри за унутрашњу архиктетуру, предмет, Стилови у архиктетури; предмет се бави тематиком изучавања намештаја кроз све стилске епохе и обрадом ентеријера.
1994. године сам примљен у УЛУПДС - Удружење ликовних и примењених уметности и дизајна Србије, преко кога региструјем атеље ЈОВАН, за конзервацију и рестаурацију намештаја и израду експертиза за намештај и елементе који сачињавају стилске ентеријере.
Од тада, па до данас, то је једини званични Атеље у Србији.
Од 1991. године сам члан IIC-а Интернационални институт за конзервацију и рестаурацију археолошког и уметнишког материјала, са седиштем у Лондону.

Од значајних послова могао бих да споменем, комплетан третман намештаја двора Династије Карађорђевића у Београду 1991.-92. године, са комплетном каталогизацијом намештаја, која је тада, први пут, урађена од 1944. године. Конзерваторско рестаураторски третман и обрада намештаја и ентеријера Владичанског двора у Вршцу 1992.-94. године.
Атеље ЈОВАН добија посао, комплетног рестаураторско конзерваторског третмана намештаја виле Династије Обреновића у Смедереву 1996.-98.
1998. године атеље ЈОВАН почиње и са конзервацијом и рестаурацијом целокупног фундуса збирке намештаја Народног музеја из Лесковца (тај посао је још увек у току).
Поред ових послова, из области конзервације је урађено још много тога, а све је документовано и детаљно описано.
И као појединац и као власник атељеа, поседујем приличан број препорука, од стране најеминентнијих институција и појединаца из области историје уметности, архиктетуре и конзервације.
Уколико сте заинтересовани за сарадњу, са атељеом ЈОВАН, постоји могућност да Вам доставим портофолио са свим препорукама.

Звонко Петковић